diumenge, 27 de setembre del 2015

INFORME REGIDORIES JpB.

El passat Ple Ordinari, la portaveu del grup municipal de Junts per Beneixama va informar el Plenari de les activitats que s'han desenvolupat i estan desenvolupant-se des de les regidories responsabilitat de Junts durant els mesos d'agost i setembre.

CULTURA

Des de la regidoria de cultura hem coordinat la publicació de la Revista de Festes juntament amb l’equip de redacció. El resultat no ha sigut el desitjat: Hi ha nombroses errades de maquetació, en alguns articles falten paràgrafs, hi ha imatges amb baixa qualitat i en alguns exemplars l'enquadernació és deficient, entre d’altres problemes detectats. Estem elaborant un informe detallat de totes les errades trobades. Ens servirà per a prevenir problemes de cara al pròxim any i per a passar-lo a la impremta i fer la pertinent reclamació.

Hem de recordar que aquesta empresa va fer una rebaixa en la adjudicació del treball d’uns 2.000 euros respecte al que proposaven les altres empreses i venia pagant-se anys enrere.  Valorar les ofertes fixant-nos només en el preu té de vegades aquest tipus de conseqüències.

També hi ha hagut problemes amb la publicitat. Per a l’any que ve cal canviar el sistema amb contractes previs que faciliten el posterior treball de cobrar als anunciants i eviten malentesos de disseny dels anuncis, mides, etc.

Les activitats culturals de l’estiu s’han desenvolupat normalment, amb una bona participació de públic.

-       Concert d’estiu de la S.M. La Pau. Per desgràcia es va haver de traslladar a l’auditori degut a la tronada. Malgrat el canvi, el públic va respondre i el concert va agradar molt.

-    La tertúlia amb Joan Benesiu a la plaça del mesó. Unes 40 persones. Molt bon ambient.

-      Cinema a la fresca: en dues localitzacions distintes; dues pel·lícules en castellà i dues en valencià. Bona acceptació. Alguns aspectes a millorar, com la col·locació de la pantalla, que ara es fa amb un andami d’obra.

-  Beneixamart. L’hem recuperat de moment per als xiquets, fent-lo coincidir amb el concurs de pintura infantil a l’aire lliure, al que se li ha donat una altra perspectiva. Molta participació de xiquets i també de pares els quatre dies de classe i el del concurs.

-       Teatre de carrer. Els xiquets ho van passar bé, però l’avaria dels altaveus va deslluir l’acte.

-    Xerrades d’educació canina. Es van anunciar amb només una setmana i va acudir poca gent. A la gent que va anar li va agradar molt.

-   Presentació de la Revista de Festes. L’acte es va fer a la glorieta, amb una actuació musical, i va quedar prou bé. Cal millorar la visibilitat de la pantalla des de tots els seients.

En referencia a la biblioteca, hem estat fent gestions amb Conselleria per a catalogar informàticament els llibres, però sembla que mentre no acomplim les condicions per a ser agència de lectura no poden passar-nos cap software.

Pròximes activitats previstes:

Estem programant les activitats per al 9 d’octubre.

El 17 d’octubre serà l’entrega de premis de la 30ª edició del premi de poesia Poeta Pastor Aicart. Hem programat un concert de Pau Alabajos, cantautor que va ser guanyador d’aquest certamen al 2003.

El 24 d’octubre actuarà la coral Cantoría Hipponensis de València.