dijous, 26 de novembre del 2015

PREGUNTES.

El passat Plenari, el PP va presentar, per escrit, nombroses preguntes dirigides a l'Equip de Govern de l'Ajuntament. Eren totes molt interessants. La primera també. 

Aquesta pregunta, pregunta?, dóna per a desenvolupar una bona part del curriculum de Lengua Castellana corresponent a l'etapa d'Educació Primària, a banda del tema, important, sobre el qual, podem suposar, s'interroga els governants.(Interprete que la còpia és exacta a la que figurava a l'escrit que el PP va presentar al Plenari, així almenys figura a l'Acta. En tot cas, el mèrit, correspon a l'escriptor o escriptora).

a/ Tipus d'oracions: interrogatives, afirmatives, exclamatives, ...
b/ Símbols d'interrogació.
c/ Sigles: JBP, OUN, EOS, OGN, DCI, ...
d/ Regles d'accentuació: accentuació de les paraules esdrúixoles, ...
e/Ús de les majúscules.
f/ Paraules homòfones.
g/ Adverbis, locucions adverbials,....
h/ La conjugació verbal. Formes simples i compostes.


Potser es tracte d'un escrit redactat en la nova llengua, cada vegada més en ús, que es diu "neoespañol":

- Les preguntes s'escriuen entre símbols d'interrogació? Unes vegades sí i altres no. Unes vegades s'escriu el símbol al principi i les altres al final. El qui escriu posa el símbol on vol. Encara que el que toca és escriure almenys tres o quatre interrogacions o exclamacions: !!!!!
- Què són les sigles? JPB, JBP, BJP, BPJ, ..., tot significa el mateix, Junts per Beneixama.
- És el mateix "halla" que "haya"? Per supost. Com si vols escriure alla o aya. El qui escriu utilitza la paraula que vol.
-Les paraules esdrúixoles s'accentuen? S'accentuen si vols. Pots escriure "numero" o "número"; i les agudes també, "Payá" o "Paya". Tot és el mateix, quina importància té?
- I les dates? I els noms dels mesos de l'any? Igual té. Què més dóna "Mayo" que "mayo"? Com si vols escriure sempre MAYO.
- I els verbs? Hi ha conjugacions? La conjugació d'un verb la decideix el qui l'escriu. "Ha donde", per exemple, és una forma composta del verb "donder", o "dondar", o bé "dondir", el que vulgues: "Yo he donde, Tú has donde, Él ha donde, Nosotros hemos donde, ..."

I el significat de les paraules o de les frases? Què es pregunta, per la situació legal del "Restaurante Mariola" o per "la situación del escrito presentado por la Sra. Mª José Paya"? Qui ha estat realitzant activitats econòmiques, el Restaurant o l'escrit? I quant? Només en "verano", o en "primavera" també?

I la frase final, "¿Ha donde revierten sus vertidos?", no us pareix d'una bellesa commovedora?