dissabte, 27 de setembre del 2014

QUÈ IMPLICA AIXÒ?

Llegida i aprovada l'acta de la sessió anterior, sense incidències destacables, calia adherir-se, o no, a un conveni entre la Generalitat Valenciana i l'empresa Ecoembes. 

Aquesta empresa, dedicada al reciclatge o similar, paga a l'Ajuntament una quantitat pels materials recollits als diferents contenidors del poble: cartró, envasos, ...etc., segons la taxa que fixa aquest conveni, al qual volem adherir-nos.


Resulta que ja estàvem adherits des de fa unes legislatures, però, s'havia de renovar el conveni des de principis d'any i a l'Ajuntament no se n'havien assabentat. Els ho han recordat i ara volen renovar-lo. Els nostres gestors són així, ells estan en les coses realment importants i, aquests xicotets detalls, se'ls escapen. És tanta la feina que tenen per salvar el nostre poble que hi ha cosetes que s'obliden.

Què implica això? - pregunta la regidora de JpB (es refereix a adherir-se al conveni).

Explica el Secretari que l'empresa paga a l'Ajuntament una quantitat de diners pels materials recollits als contenidors de reciclatge del casc urbà, però, que la quantitat és ínfima, es tracta de cèntims, un euro, ... al mes, uns 12 o 14 euros a l'any. I és més la feina administrativa que els diners ingressats, per això, els últims anys ja ni es facturava a l'esmentada empresa.

Així doncs, la pregunta és lògica; Si no facturem res, si no aconseguim recaudar ni un cèntim, per què adherir-nos?

Quin és el motiu d'adherir-nos? -torna a preguntar la regidora.

Per si de cas la quota augmenta. -diu el Secretari.

És un compromís, per donar suport al tema de la recollida selectiva. -diu l'Alcalde.

Sembla que no és un tema important, però, en realitat en té molta d'importància. Un dia d'aquestos llegireu al diari que el 99% dels Ajuntaments valencians estan adherits a un conveni de la Generalitat sobre el reciclatge. I apareixerà una foto del Conseller i el seu sèquit davant d'un parell de contenidors dient-nos que:

- La Comunidad Valenciana és la primera comunidad española preocupada por el reciclaje. El 99% de los ayuntamientos valencianos se adhieren a un convenio entre la Generalidad y ...

La notícia suplantarà la realitat i nosaltres, els valencians, serem els primers en aquest tema, com ho som en tants altres, la majoria. Es constatarà, una vegada més, la preocupació i el treball constant dels nostres consellers i conselleres pel benestar de "todos los valencianos".

Diu la regidora Mª José Payà que els cartells informatius dels diferents contenidors de reciclatge del poble estan deteriorats.

En aquest cas, l'Alcalde, està d'acord, i creu que cal fer una revisió de tots. I no sols això, no sols de la senyalització, també de l'ús que se'n fa d'ells, de la forma de traure la brossa, ...

- Lo d'estes festes ha sigut, ... -diu. La gent deixa les bosses en el piso, ...

- Passa amb el cotxe, deixa la bossa i ja està -afig al Regidora del PP.

L'Alcalde vol tindre una reunió amb l'empresa de recollida del fem per vore que es fà. La tindrà, segurament el dia d'abans del pròxim Ple o eixe mateix matí, quan l'oposició li haja presentat una pregunta sobre la reunió que va dir que tindria sobre la recollida de brossa.

S'aprova el conveni. Almenys hem participat d'una bona acció.