diumenge, 16 de desembre del 2012

PLE ORDINARI NOVEMBRE 2012: MOCIONS.

Quan la sessió va costera avall i la finalització del Ple ja s'acosta, apareixen als punts vint-i-cinc i vint-i-sis de l'Ordre del Dia, un parell de mocions. Millor dit, una moció del PSOE "solicitant el pagament del deute que la Generalitat Valenciana té amb les farmàcies" i una "adhesió a la moció aprovada pel Ple de la Diputació d'Alacant, sobre suport i reconeixement exprés al cooperativisme alacantí", que presenta a l'aprovació del Plenari el PP local.

Què creieu, es van aprovar? Es van rebutjar? Sí, una es va aprovar per unanimitat i l'altra es va rebutjar. Però, quina?

Abans de començar la lectura diu el senyor Alcalde: "No se si l'hau llegit".

Evidentment, "el cooperativisme alacantí" és d'una importància enorme i, "manifestar nuestra voluntat de colaborar con la Confederación de Cooperativas de la Comunidad Valenciana para la divulgación del Año Internacional de las Cooperativas y de apoyar las actividades de promoción del cooperativismo que se impulsen en esta provincia de Alicante en el año 2012", és una oportunitat que no podíem deixar passar. 

- "S'aprova l'adhesió?" -diu l'Alcalde.

I cal adherir-se a l'Any Internacional de les Cooperatives el 29 de novembre de l'any internacional de les cooperatives. No anaven a fer un Ple Extraordinari l'1 de gener de 2012 per manifestar la nostra adhesió, però, adherir-nos el 29 de novembre de l'any que acaba el mes següent? 

"Ens adherim, però, és com un brindis al Sol" -diu la regidora de JpB. "Em pareix fantàstic, però, em pareixeria més fantàstic encara que realment es donara suport al cooperativisme".

"I en què ha consistit eixe suport al cooperativisme" -pregunta. Pregunta que, òbviament, no té resposta.

I què va passar amb l'altra moció? Que el portaveu del PSOE la va llegir i, en aquest cas, l'Alcalde no va preguntar, "l'aprovem?".

"El otro dia, escuchaba en las Cortes Valencianas que una diputada, creo que de uno de esos grupos que están metidos en Compromís, le pedía al Conseller de Economia un acto de rebeldía fiscal y financiera, que no pagase a los bancos. Me hacía gracia, porque claro, si no hay dinero, si los ingresos son menores que los pagos, y tienes que pedirles el dinero para poder pagar y no pagas a los bancos, ¿qué banco va a  dar el dinero? En fin, ..., a veces se dicen cosas que son,..." -contava l'Alcalde, abans de començar amb "el argumentario", (la parauleta és seua), una anècdota graciosa, o almenys a ell li feia gràcia. Aquest home potser no haja llegit cap periòdic durant l'últim any. Encara creu que són els bancs els que presten diners.

L'argumentari, més llarg que un dia sense pa, sí que és graciós: té promeses, un pla de pagaments, un telèfon on pots telefonar en cas d'incidències i un circuit. I comença amb la frase "la Generalitat está trabajando para subsanar los atrasos en los pagos a las oficinas de farmacia". Trabajando, diu. Encara recorde quan va vindre el Conseller de Sanitat, Luis Rosado, a explicar-nos, junt al nostre Alcalde,  que les retallades sanitàries no eren retallades sanitàries. El qui "está trabajando" és Luis Rosado?

El regidor del PSOE desitja que es complisca tot el que l'Alcalde ha llegit. I la regidora de JpB li pregunta si les farmàcies han de finançar a l'administració. I li diu que hem de fer força, que hem de manifestar que no hi estem d'acord, que açò és prioritari, ...

Els qui han creat el problema són ells, que són els qui no han pagat -diu el regidor del PSOE.

"Ells i un sistema de financiació de l'època del senyor Zapatero. Ara mos estan ixint els problemes" -conclou l'Alcalde. (Es refereix als problemes de l'època de Zapatero, de Rajoy i d'Aznar, que són els anys que aquestos duen apoltronats a la Generalitat).

Si jo ja ho deia, la culpa és de ZP. Si aquest home ens hagués pagat el que tocava, nosaltres pagaríem a les farmàcies, els hospitals, les escoles, la dependència,   haguerem augmentat les pensions el 10%, haguerem comprat avions per a l'aeroport, haguerem pagat encara més a Calatrava, haguerem comprat la CAM, Bancaixa i Bankia senceres, també Terra Mítica, la Ciudad de la Luz, seguiríem corrent amb el Ferrari, els vaixells de la Copa del América estarien tot l'any navegant per l'Albufera, ja correria l'aigua del trasvassament des del Rhin, li haguerem comprat el Deustche Bank a la sra. Merkel, haguerem rescatat Espanya, en compte d'ofrenar, rescatar, i haguessem pagat la plaça de bous de Villena. La culpa és de ZP!

I ara volem que el pobre President Fabra, pague a les farmàcies i les subvencions que li deu a l'Ajuntament de Beneixama. La culpa és de ZP!

I que deia la moció? Per què no es va aprovar? 

Demanava algunes qüestions molt simples:

- Exigir al govern de la Generalitat el pagament integre a les farmàcies.
- Exigir al goven valencià que pague també a les altres administracions, col·lectius socials i empreses.
- Defensa expressa d'un model sanitari de salut pública.

I hi ha algú que estiga en contra de demanar-li açò al govern valencià? Sí. Que nosaltres sapiem, cinc persones. Les que van votar en contra al Ple de l'Ajuntament de Beneixama, els cinc regidors del PP.

Vots a favor de la moció: 4. 2 PSOE + 2JpB.
Vots en contra: 5 PP.