dilluns, 13 d’agost del 2012

PÒDIUM OLÍMPIC.


El passat Ple ens va contar el senyor Alcalde la seua miraculosa intervenció, amb reunió inclosa amb la pròpia Consellera, (Mª José Català, del PP, autora de la "Teoria de la Fiambrera" i responsable també del maltractament que ve patint l'escola pública valenciana els últims mesos), per solucionar els problemes de l'escòla PÚBLICA de Beneixama. (Anava acompanyat, deia, d'altre alcalde de la comarca (sic) i per tant, la intervenció fou doblement miraculosa. Què faríem nosaltres sense ells!).

Al mateix Ple, tancava el senyor alcalde el debat, amb frases memorables dirigides als regidors de JpB, com per exemple:

"Què haguéreu fet, una replega de firmes?"

"El problema està en que no l'heu solucionat vosatros."

(Millor encara si puguereu veure la cara, el somriure i el to de veu, mentre les diu).

Al cap d'apenes uns dies de produïda la reunió, la Resolució de supressió d'unitats i llocs de treball va canviar. Beneixama recuperava tots els seus mestres i tornava la normalitat. Problema solucionat, i el que és més important, solucionat gràcies a la reunió del nostre alcalde amb la Consellera d'Educació sense la necessitat de replegar firmes ni de la col·laboració dels altres grups polítics municipals. 

I eixe canvi, eixa rectificació, es refereix únicament al col·legi de Beneixama? No.
S'ha degut a la reunió famosa? Tampoc.
Ho hem aconseguit gràcies al treball, esforç i dedicació del nostre alcalde? En absolut.

I què ha passat? Que algú s'ha donat compte de la barbaritat que havia fet i ha sigut capaç de rectificar, en part.

A tots els centres afectats els va caure de sorpresa la supressió. Ningun sabia res. Tots pensarien en presentar el recurs de reposició que indicava la norma. A tots els Consells Escolars Municipals se'ls va comunicar la possibilitat de presentar al·legacions durant els dies 11, 12 i 13 de juliol, però se'ls va comunicar el dia següent. Tots van fer les corresponents reunions extraordinàries per presentar al·legacions. Tots els polítics intentarien parlar amb altres polítics per arreglar el seu problema (la reunió amb la Consellera seria només pels elegits). I tots es van trobar amb la nova Resolució uns dies després, abans que acabara el termini de presentació de recurs, una Resolució de data 13 de juliol, el mateix dia que acabava la possibilitat de presentar al·legacions.

I realment que va passar amb tots els centres similars al de Beneixama? De la resolució definitiva es poden consultar tots els centres amb 3 unitats d'Infantil i 6 de Primària, com el de Beneixama. Ningun d'ells ha canviat. Tots s'han quedat com estaven. 

La reunió va ser profitosa, però, a la reunió amb la Consellera potser assistirien també els alcaldes de Cañada, Atzeneta d'Albaida, Algueña, Alfarp, Dénia-La Xara, Alfarrasí, Traiguera, ... etc.

Tots aquests pobles havien perdut unitats i llocs de treball, i tots els van recuperar per quedar-se com estaven. (Alguns que li n'havien suprimit, al final li'n van donar i es van quedar millor que estaven. Per aquestos la reunió encara fou més productiva).

Però, encara que al nostre poble la cosa haja quedat tal i com estava, en conjunt, s'han perdut unitats i llocs de treball en els centres públics valencians. Alguns més menudets, encara han perdut més unitats escolars. 

Eixes són les retallades contra les que es va presentar la moció de JpB al Ple de l'Ajuntament. La moció no es referia només al nostre poble, la moció era per defensar l'escola pública valenciana i en contra de les retallades del Partit Popular. Nosaltres volem escola pública, pensem que és la que necessiten els nostres fills i filles, volem que a ella es destinen els diners públics, i estem segurs que els problemes de l'ensenyament públic valencià no es solucionen amb reunions d'urgència d'alcaldes amb conselleres. (En contra d'eixa moció va votar el grup municipal del PP).

Ací teniu alguns exemples del que ha passat en escoles de tamany semblant a Beneixama. (Com pensem que tots els alcaldes no podrien assistir a la reunió, no cabrien al local, tot açò és gràcies a la reunió del nostre alcalde i el del poble del costat, amb la Consellera. Pòdium olímpic per a ells. Els donarem la plata i el bronze. L'or, com no pot ser d'altra manera, per a Mª José Català, a l'espera de vore que fem amb la fiambrera).