diumenge, 5 de febrer del 2012

PLE MUNICIPAL ORDINARI. CAPÍTOL III: EÒLICA, TERMOSOLAR, ALTA TENSIÓ I UN CONVENI.

Punt 4 de l’Ordre del Dia: Modificació conveni amb Enestar.
S’ha signat el conveni entre els ajuntament de La Canyada, El Camp de Mirra i Beneixama amb l’empresa Enestar, sobre la línia d’alta tensió que decorarà la part nord del nostre poble ja “per a sempre”. [Aquest “per a sempre”, es sinònim de “com sempre”, “com s’ha fet tradicionalment” o “com s’ha fet sempre” que tant li agraden a la regidora. I aquest “com sempre” és un dels principals problemes del nostre poble, d’ara i de sempre, molt més gran que el dèficit obsessiu de l’Ajuntament. El “com sempre” i “pels mateixos de sempre” són les dificultats més greus que sempre ha trobat el nostre poble, les que han volgut oblidar el passat, les que ens presenten tan negre present i les que volen evitar un nou futur, fent-nos viure de nou “com sempre” i amb “els mateixos de sempre” instal·lats en la poltrona municipal].

I per què torna al Ple si ja es va aprovar en Ple? Molt senzill, a l’hora de signar s’han fet algunes modificacions puntuals, sense importància, que “no afectan al fondo del acuerdo” –diu l’Alcalde.

El regidor de l’oposició li pregunta quan es va signar el conveni. El 20 de gener segurament, ja que allí no pareix que ningú ho sàpiga amb seguretat. I ho pregunta el regidor perquè la data del conveni signat diu 19 de desembre de 2011, anterior inclús al Ple on es va aprovar. Els qui han signat no han canviat ni la data. Com la lectura del conveni l’hagen feta igual que han llegit la data de la firma, estem apanyats.

La regidora de JpB li diu que al llegir en la convocatòria de Ple que hi havia “propuesta de modificación en el convenio” creia que s’havien aconseguit majors compensacions econòmiques, però, no, no es tracta d’això.
“Creem que ens han tornat a prendre el pèl, com en l’hort solar” –afegeix la regidora de JpB- “Serem referent mundial en electricitat”. “La  línia no és bona per al poble i el conveni és nefast per evitar-la”.

El regidor del PSOE li torna a repetir a l’alcalde, ja li ho va dir el Ple anterior, que ha faltat informació al poble, que és a qui s’hauria d’haver informat i no sols als propietaris. “L’empresa ha presentat dues propostes, i en tindria més amagades, segur, i l’Ajuntament a la segona li l’ha aprovada. Podria haver aconseguit molt més”.

Ja tornem a estar en una assemblea a la plaça del poble –diu l’Alcalde.

L’anterior legislatura, només començar i durant els quatre anys, l’empresa Enestar ja es va dirigir a l’equip de govern del moment, en diferents ocasions, i se’ls va dir que la soterraven o res” –diu la regidora de JpB. No van presentar proposta de soterrament i no es va tirar endavant. Després sembla que hagen esperat al canvi de govern municipal per aconseguir la firma del conveni.

“Esta línia està ja pensada per a les futures instal·lacions de l’eòlica”, diu el senyor Alcalde. “Està sobredimensionada quatre voltes el que necessita”. Nyas coca!

Ara resulta que no sols posen la línia d’evacuació de la fotovoltaica dels Alforins, també és la línia que donarà servei a les molinetes que plantaran damunt la Serra de la Solana. Com si donara ja per fet també que anem a tindre molins per tota la serra. Si es du endavant el Pla Eòlic ja no tindrem compensacions ni pels molins ni per la línia, (les molinetes no estaran en terme de Beneixama), i si no es fa, tindrem una línia quatre vegades més gran del que es necessita. Ho ha tingut en compte a l’hora de signar el conveni?

Està segur que no ens han pres el pel: ell va estar a la negociació. O és una sensació personal, diu. “Cadascú va estirar la corda fins que va creure que anava a trencar-se”.

En un anterior ple ens va parlar de “negociacions a cara de gos”, en aquesta “d’estirar la corda”. Massa pel·lícules.

"Si no esteu d’acord, voteu que no". Anem a votar: cinc vots a favor, quatre en contra.

I s’ha acabat, fins que arriben futures modificacions puntuals.

Al punt cinqué es va aprovar una ordenança que regula el mercat, la distribució de llocs de venda, horaris, mercat normal i mercat extraordinari, ... , així ho diu la regidora. Com que no la van llegir no sabem res més. Els regidors de JpB es van abstenir.