dijous, 16 de setembre del 2010

FESTES DE MOROS I CRISTIANS

Ja està, ja han passat les festes de Moros i Cristians del 2010. Només queden les Danses i la Novena. I tot s'ha desenvolupat amb normalitat, sense cap problema important.
Però, darrera d'aquesta normalitat, han tingut lloc les millors festes dels últims anys, des del dia del sopar fins al remat final del Correfoc, el dissabte: l'Entrada, les mascletades, processons, tot tipus d'actes de festa han estat brillants.
I gràcies a molta gent: festers i no festers, als encarregats de la seguretat i la neteja, als visitants i a la ciutadania de Beneixama, a les comparses i filaes, als seus presidents i presidentes, i als sargents també, i als ambaixadors i als qui vam assistir a les ambaixades, als qui omplien el niu i als ninotets de la portada del programa que es van decidir a desfilar en direcció al castell, i als qui el van guanyar i als qui després de perdre'l van signar la pau i la concòrdia, JUNTS, ... a tots i a totes.
I, és clar, al nostre regidor, Pepe Toni Mataix, el Regidor de Festes de l'Ajuntament de Beneixama, el qui ha assumit la responsabilitat de tantes coses i el qui n'ha decidit tantes altres: ha contractat mascletades i la seguretat de les mascletades i cordaes, s'ha preocupat de la megafonia per poder escoltar com toca les ambaixades, ha triat els arcs que tant han agradat a uns i tan poc a d'altres, ha buscat les orquestes tan bones per a uns i tan roïnes per a d'altres (els mateixos d'abans i de sempre), ha pensat que el Correfoc quedaria tan bé el dissabte, i junt al conjunt posterior, replegaria a tot el jovent dels voltants per rematar com tocava el magnífic espectacle de les Festes de Moros i Cristians de Beneixama.
Pepe Toni ha assumit totes les seues responsabilitats i ha participat en tots els actes festers representant-nos a tots, a canvi de molts nervis i patint-ne molta de son. Però, pot donar-se per satisfet, ara que ja són les seues últimes festes com a Regidor responsable, (de la legislatura, s'entén), ha de saber que li han eixit unes bones festes, les millors. Enhorabona!
Aquesta dedicació, preocupació i esforç que Pepe Toni ha demostrat per les festes és allò que JUNTS PER BENEIXAMA no tenia escrit al seu programa electoral, tan breu, a diferència d'aquell altre, tan llarg i tan retòric. I no ho teníem escrit al paper, però, ho teníem en ment constantment, sense necessitat ni tan sols de rellegir-ho, com aquestos quatre anys hem tingut, (i tenim), a Beneixama.