diumenge, 20 de desembre del 2009

LLIURAMENT DE PREMIS PASTOR AICART

Ahir dissabte va tindre lloc el lliurament de premis del XXIV Concurs de Poesia Pastor Aicart. Feia fred, molt de fred, però, dintre de l'Auditori, l'ambient era ben acollidor a banda de la temperatura.
Els últims tres anys s'han provat diferents opcions d'enfocar aquest acte de lliurament de premis, fora de l'acte antic del sopar tancat i limitat a uns quants (limitat pel preu, sobretot per aquells que havien de pagar-lo).
Enguany, ha quedat molt bé. Tot preparat i interpretat per gent del poble: la presentació de MªJosé Payà, els comentaris de Josep Martínez, la lectura que feren els xiquets i les xiquetes de l'Any Agrícola, la lectura també de les poesies més serioses de Pastor Aicart per part dels adults, poesies noves fora dels tòpics de sempre, i la música que han interpretat Mireia i Jordi. Ha estat bé, àgil i breu, una horeta va durar, i fet amb ganes, amb sentiment.
I per rematar, un berenar per a tots els assistents, que en foren més dels previstos, malgrat les condicions meteorològiques. Des de la Regidoria de Cultura s'agraeix a tots i totes la seua col.laboració, amb una sensació final de satisfacció amb el resultat. L'any vinent ha d'eixir encara millor i ha d'arribar a més gent del poble, se'n compleixen 25 anys de concurs!
En quant al resultat cal dir que va haver guanyador i accèssit. Aquest per un jove de Petrer, Manuel Villena Botella, pel seu poema "Estancia del astronauta novel", el seu primer premi. És un poeta en els inicis, de segur que en tindrà més.
El guanyador del concurs ha estat Jesús Jiménez Reinaldo, pel poema "Rueda de la fortuna". Jesús és un poeta experimentat, amb nombrosos premis en el seu curriculum. És navarrés, de Tudela, encara que hi viu a Rivas-Vaciamadrid. Els dos van acodir a l'acte a recollir els seus premis.



Jesús va recollir el seu trofeu de mans de l'alcaldessa i Manuel un diploma de mans de la regidora, reproducció d'un dels diplomes que hi ha al Museu Pastor Aicart. Però, els premis també tenien dotació en metàl.lic i com que tenim els talons per signar*, algú va tindre que posar els diners de la seua butxaca per a que aquestes persones no se n'anaren amb les butxaques buides**.

* Quan ha de fer els seus pagaments mitjançant talons, l’Ajuntament de Beneixama no els pot fer amb una única firma. L’alcaldessa ha signat els talons, o té la intenció de firmar-los, o està disposada a signar els talons; la secretària/interventora també ha firmat els talons, o té la intenció de firmar-los, o està disposada a signar-los, però, hi ha una tercera persona que sembla que no ha firmat els talons, ni té la intenció de firmar-los, ni està disposada a firmar-los. Per concretar, que la que falta per firmar és la que falta. Queda clar, no?
** I com que faltava per firmar la que faltava, algú va posar els diners del premi de la seua butxaca i així, els guanyadors, se’n van tornar a casa amb el diploma i el trofeu, que donen molta moral, i amb els diners en metàl.lic dels premis que, a banda de moral, aporten un puntet de satisfacció.