dilluns, 18 de juny del 2007

LA CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT PROGRESSISTA DE BENEIXAMA

16 DE JUNY DE 2007. PRESA DE POSSESSIÓ DE LA NOVA CORPORACIÓ MUNICIPAL.
30é ANIVERSARI DELS AJUNTAMENTS DEMOCRÀTICS.

A les 12:00 del migdia estava previst el començament de la presa de possessió, però mitja hora abans ja hi havia gent a la porta de l’ajuntament. A les 11:30 en van obrir les portes i la gent va començar a pujar al saló de plens i el va omplir de gom a gom.

A l’hora en punt, el secretari de l’ajuntament va començar a llegir el reglament per a la constitució de la nova corporació i va demanar els documents identificatius dels regidors i regidores electes. Seguidament es va constituir la mesa d’edat amb el regidor de major edat (Juan Payà) i la regidora més jove (Natàlia Ferrero).

Els va repartir les actes de regidors/es i van començar a jurar o prometre fidelitat a la constitució espanyola. Com a anècdota, dir que, llevat de Juan Payà i els regidors dels P.P., que ho van fer en castellà, tots els altres, els del P.S.O.E. i els de J.P.B. van prometre els seus càrrecs en valencià.

Era el moment d’elegir el nou alcalde o alcaldessa, Juan Payà va fer públic que JPB renunciava a la possibilitat de presentar candidat o candidata a alcaldia. Per tant, s’elegiria entre Ma Ángeles Rivas (del P.P.) i Ma Amparo Barceló (del P.S.O.E.).

Es va col·locar una urna de fusta i vidre i es va procedir a la votació, el resultat de la qual va ser: 5 vots per a Ma Amparo i 4 vots per a Ma Ángeles.

Amb aquest resultat, el secretari va requerir a Ma Amparo Barceló perquè jurara el seu càrrec, cosa que va fer d’acord amb la fórmula legal en valencià.

El regidor de major edat, li va lliurar la vara de comandament que l’acreditava com a primera autoritat del municipi. El públic va esclatar en aplaudiments. Com a anècdota, els únics que no van aplaudir ningú van ser els regidors del P.P.

La nova alcaldessa va dirigir unes paraules al públic tot oferint-se al poble. En acabat, va donar la paraula als representants de J.P.B. i P.P. Va començar el parlament Ma Àngeles Rivas que va agrair als votants del P.P. el seu suport i demanant als de J.P.B. que ja que havien parlat sempre de transparència que explicaren al poble les raons “ocultes” del pacte. Pepe Toni Mataix, de J.P.B., va començar el seu parlament dient que estaven tots disposats a treballar pel poble i demanant que s’acabara la crispació i els atacs que hi havia hagut fins el moment. També, i amb un colp d’efecte, li va dir a la representant del P.P. que, ja que ho havia demanat, li feia lliurament públic dels acords entre les dues formacions.

Acabat açò, l’alcaldessa va donar per conclòs l’acte i la gent va anar anant-se’n i felicitant cadascú segons els pareixia. Val a dir que els primers a abandonar l’ajuntament van ser els regidors electes del P.P.

Els altres representants de l’ajuntament s’hi van quedar durant més estona.